αλλά ότι θα αντισταθεί στις απόπειρες να παρασυρθεί το Μινσκ σε έναν πόλεμο πέρα από τα σύνορα της χώρας, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Το Κίεβο κατηγόρησε την Μόσχα την Παρασκευή ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Λευκορωσία από την Ουκρανία για να δώσει μια αιτιολογία στον στενό σύμμαχο της Μόσχας, να εμπλακεί στον πόλεμο.
Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος ως βάση σε επιχειρήσεις εισβολής στην Ουκρανία.
«Σας προειδοποίησα ότι θα μας ωθήσουν σε αυτή την επιχείρηση, σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Λουκασένκο σε Λευκορώσους στρατιώτες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
«Δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε εκεί και δεν έχουμε προσκληθεί», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο. «Θέλω να τονίσω ξανά… Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε αυτή την επιχείρηση που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία».
Ωστόσο, πρότεινε ότι η υπομονή της Λευκορωσίας δεν ήταν απεριόριστη.
Ο Λουκασένκο είπε ότι ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε από τη Λευκορωσία με τη ρωσική βοήθεια πάνω από την περιοχή Πρίπιατ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
«Γιατί γίνεται αυτό; Για να μας υποκινήσουν, ώστε να αρχίσουμε να απαντάμε. Αλλά δεν είμαστε τόσο ανόητοι. Αν απαντήσουμε, θα απαντήσουμε καταλλήλως, ώστε να το αισθανθούν όλοι. Προς το παρόν, το ανεχόμαστε».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα πιο παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα για καλή τύχη στον κόσμο – Ανάμεσά τους και τρία ελληνικά
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ
- Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”









