αλλά η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές πετρελαίου και αερίου από τη Μόσχα την Τρίτη, ενώ κάποιες πετρελαϊκές εταιρίες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Shell, έχουν πει ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο.
Οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν ακόμα αντίκτυπο στη ρωσική παραγωγή πετρελαίου, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή της αυξήθηκε κατά 55.000 βαρέλια την ημέρα στα 11,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, που επικαλείται στοιχεία από το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
Ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία εργάζεται με πετρελαϊκές εταιρίες και τους αγοραστές για να βρει άλλους τρόπους πληρωμής, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για πιστωτικές επιστολές.
«Βρίσκουμε άλλους τρόπους, για παράδειγμα, με κινεζικές εταιρίες –δεν είναι μια μέθοδος ευρείας χρήσης, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις», φέρεται να δήλωσε ο Νόβακ.
Η παραγωγή από τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρία Rosneft διαμορφώθηκε στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εξαιρουμένης της Bashneft, η παραγωγή της Lukoil ήταν 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, της Surgutneftegaz 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα και της Gazprom Neft ήταν 0,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Kommersant.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









