«Βλέπουμε τη χρεοκοπία ως το πιο πιθανό σενάριο», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάλυσή του ο Simon Waever, παγκόσμιος επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της Morgan Stanley στις αναδυόμενες αγορές.
Εάν χρεοκοπήσει η Ρωσία, σύμφωνα με τον Waever, τότε «θα επέλθει μια κατάσταση όπως αυτή στη Βενεζουέλα».
Η χρεοκοπία μπορεί να συμβεί ακόμα και στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τον Waever, μία ημερομηνία που θα σηματοδοτήσει το τέλος «περιόδου χάριτος» 30 ημερών για τις πληρωμές κουπονιών που οφείλει η ρωσική κυβέρνηση σε ομόλογα σε δολάρια που λήγουν το 2023 και το 2043.
Η τιμολόγηση δείχνει ότι οι επενδυτές αποτιμούν τα ομόλογα του 2023 σε περίπου 0,29 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει υπάρξει, σύμφωνα με το Bloomberg, αν και δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές σε αυτό το επίπεδο.
Τις ημέρες που προηγήθηκαν της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, το χρέος διαπραγματευόταν πάνω από την ονομαστική αξία.
Παρά το ότι είναι σπάνιο το κρατικό χρέος να πέφτει σε μονοψήφια νούμερα, όπως αναφέρει η Morgan Stanley τα ομόλογα της Ρωσίας «θα μπορούσαν να πλησιάσουν». Ο Λίβανος και η Βενεζουέλα είναι τα μόνα πρόσφατα παραδείγματα χρέους χωρών που «έπεσαν» χαμηλά.
Όπως ανακοίνωσε η JPMorgan Chase & Co., θα αφαιρέσει τα ρωσικά ομόλογα από τους σημαντικούς δείκτες σταθερού εισοδήματος, απομονώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας από τους παγκόσμιους επενδυτές.
Και της Βενεζουέλας τα ομόλογα σε δολάριο αφαιρέθηκαν από τους δείκτες αναφοράς της τράπεζας το 2019, αφού οι κυρώσεις περιόρισαν τις συναλλαγές.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιέζεται ο Μαρκόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
