Στην τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών, που είχαν οι δύο ηγέτες το μεσημέρι, ο Μακρόν επανέλαβε την «έντονη ανησυχία» του για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων, μετά τον βομβαρδισμό, στις 4 Μαρτίου, του σταθμού της Ζαπορόζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Επέμεινε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι «δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε επιθέσεις στους πυρηνικούς σταθμούς». Δήλωσε επίσης «έτοιμος να σεβαστεί τους κανόνες της ΙΑΕΑ, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, για την προστασία των σταθμών αυτών.
Ο Πούτιν συμφώνησε επίσης να γίνει διάλογος «μεταξύ της ΙΑΕΑ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας» για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, σύμφωνα πάντα με το Παρίσι.
Αύριο Δευτέρα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΙΑΕΑ, ο διευθυντής της Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται ότι θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφάλεια των ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστική επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό – Αλλοδαπός την γρονθοκόπησε για να της πάρει το πορτοφόλι
- Γερμανία: Ισόβια στον Αφγανό δολοφόνο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό
- Κ. Χατζηδάκης: Ενισχύουμε το εισόδημα των Ελλήνων με συγκεκριμένα μέτρα
- Πικρό αλλά αληθινό: Έτσι παρομοιάζουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες, video
- Ο viral σκύλος που τελικά δεν είναι τυφλός αλλά αγνοεί τους πάντες από επιλογή!
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η μία από τις δύο σορούς που ανασύρθηκαν από τον Θερμαϊκό
- Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το κύριο μέρος της χερσαίας επιχείρησής του για την κατάληψη της πόλης της Γάζας
- Ρωσία-Ιράκ: Η Μόσχα αναπτύσσει τις σχέσεις της με ακόμα μία χώρα
- Πώς ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ “εξαφάνισε” το Άγαλμα της Ελευθερίας, vid
- Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για “γενοκτονία” – Αντιδρά το Τελ Αβίβ
Κύρια Θέματα

















