Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια, της Τουρκίας.
Στην τουρκική πόλη θα διεξαχθεί διπλωματικό φόρουμ στις 11-13 Μαρτίου και ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Γκενάντι Γκατίλοφ καλωσόρισε την τουρκική πρόταση να οργανωθεί μια συνάντηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο Γκατίλοφ φέρεται να είπε θα ήταν καλή η ιδέα της διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντησης κατά τη διάρκεια του διπλωματικού φόρουμ.
Την προοπτική συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας ανέφερε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
Όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ1:
«Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα έρθει στην Αττάλεια στη χθεσινή μας συνάντηση. Ελπίζω, και δεν ξέρω αν θα έρθει υπό αυτές τις συνθήκες, και ο Ουκρανός υπουργός, εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αλλά θα θέλαμε και θα χαρούμε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών και του Λαβρόφ στα πλαίσια του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας».
Σημειώνεται ότι η Τουρκία που έχει πάρει θέση ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, όπως έχει ανακοινώσει.
(newsbomb – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μακρόν συζήτησε με εφήβους για τον εθισμό και την παρενόχληση στο διαδίκτυο
- Θρίλερ με νεκρό νεαρό άνδρα που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
- Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών στον Πειραιά
- Η Κόστα Ρίκα ανακοινώνει την εξάρθρωση του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού
- Στη ζώνη του ευρώ ετοιμάζεται να μπει η Βουλγαρία
- Τραγωδία στη Βοσνία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας με τουλάχιστον 10 νεκρούς, vid
- Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 90 ανθρώπους, vid
- Ουράνιο τόξο είναι το ομορφότερο που έχει φωτογραφηθεί ποτέ! Τραβήχτηκε με drone
- Η FSB συνέλαβε άτομο που φέρεται να εργαζόταν για υπηρεσία πληροφοριών νατοϊκής χώρας









