Όπως τόνισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται γρήγορα μετά την εισβολή της Ρωσίας και έκανε έκκληση στις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για ανθρώπους που θα αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο.
“Εχουμε ήδη αναφορές για θύματα και άνθρωποι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φιλίπο Γκράντι, ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της και ότι συνεργάζεται με τις ουκρανικές αρχές για να προσφέρει μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια.
Συνεργάζεται επίσης με τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών “τις οποίες καλεί να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για εκείνους που αναζητούν ασφάλεια και προστασία”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωτοφανές! Ουκρανός του Azov είχε για τρία χρόνια σφηνωμένη σφαίρα στην καρδιά του, video
- Κρίσιμη συνομιλία Τραμπ-Σι για το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου
- Παρέμβαση Σαμαρά με φόντο τα… Τέμπη
- Από το παρασκήνιο στο προσκήνιο: Το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό δόγμα με απλά λόγια!
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Να μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video