Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τις συμφωνίες Μινσκ, ενώ υπογράμμισε πως σε μία πιθανή σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα υπάρξει κανένας νικητής.
«Ακούμε τις ρωσικές ανησυχίες για την ασφάλειά της, λαμβάνουμε υπόψιν και τις ανησυχίες των υπολοίπων» επεσήμανε ο κ. Δένδιας και τόνισε πως όλα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται «στη βάση διαλόγου που διεξάγεται με όρους διεθνούς δικαίου».
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται να γίνει ό,τι χρειάζεται για την προστατευτεί η ομογένεια που είναι εκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Μία σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανέναν νικητή».
Ενημερώνοντας για το περιεχόμενο της επικοινωνίας με τον ομόλογό του, είπε πως για το θέμα της Ουκρανίας έθεσε τρία θέματα. Αρχικά, τόνισε την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης, ενώ επεσήμανε πως «εμείς, η Ελλάδα, στηρίζουμε πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ».
«Τέλος αναφέρθηκα και στην ελληνική ομογένεια, ειδικά στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης πλησίον της γραμμής επαφής».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο χώρο εργοστασίου στα Άνω Πατήσια
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκιλφόϊλ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
- Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας
- Άνδρας στη Σιβηρία πήγε να ξεπαγώσει το αμάξι του…και το πυρπόλησε! ΒΙΝΤΕΟ
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας
- Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του ανώτατου ηγέτη θα ήταν κήρυξη πολέμου
- Ο Ρούτε δηλώνει ότι μίλησε στον Τραμπ για “την κατάσταση ασφαλείας” στη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Απίστευτο! Ο Ινδός αστροναύτης Shubhanshu Shukla πήρε μαζί του στο διάστημα… υφαντά από τη χώρα του, vid
- Το ρομποτικό άλογο μπαίνει στην παραγωγή…και δεν είναι σενάριο ταινίας! vid
- Ανάμεσα σε πολιτικές «συμπληγάδες» ηγέτες της Ευρώπης









