Ο Καναδάς εδώ και λίγες εβδομάδες συγκλονίζεται από την μαζική κινητοποίηση εκατομμυρίων πολιτών που αυτοαποκαλέστηκε “κονβόι ελευθερίας”, με αφορμή τις αρχικές διαμαρτυρίες των φορτηγατζήδων.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες σήμερα συμμετέχουν ενεργά στους δρόμους διαφόρων περιοχών του Καναδά και ακόμα περισσότεροι οργανώνονται σε ομάδες στα social media.
Μία εκ των τελευταίων ήταν η παρακάτω κάτοικος του Οντάριο, η οποία ένα “ήσυχο πρωινό” δέχθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την επίσκεψη μίας αστυνομικού.
Αφού ζήτησε τα στοιχεία της κινηματογραφώντας την στην πόρτα του σπιτιού της, η κάτοικος πήρε ένα φυλλάδιο από την καναδική κυβέρνηση στο οποίο αναγράφονται τα…δικαιώματα των πολιτών σε μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.
Ρωτώντας την αστυνομικό στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο γιατί χτύπησε το συγκεκριμένο σπίτι, η ίδια απάντησε πως αιτία αποτέλεσε η δραστηριότητα της εν λόγω κατοίκου σε συγκεκριμένη ομάδα στο FACEBOOK που υποστηρίζει το “κονβόι ελευθερίας”.
«Εσείς παιδιά παρακολουθείτε τώρα τις σελίδες στο Facebook των πολιτών ή τις ομάδες του για το ποιος σχολιάζει, για το ποιες είναι οι ενημερώσεις προφίλ ή τι κάνουν μέσα στην ομάδα;»
Για να της απαντήσει πολύ κυνικά η αστυνομικός:
«Επειδή η διαμαρτυρία (σ.σ. για το κονβόι) γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα, ΝΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με… ενθουσιασμό είδε ο Μερτς σόου κινεζικών ανθρωποειδών, vid
- Εκλογές προκηρύχθηκαν στη Δανία εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία
- Τέμπη: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
- Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κυρανάκη για δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο – ΦΩΤΟ
- Αθήνα: Ανοικτός ξανά ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”
- Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο
- Κρεμλίνο για μείωση των ενεργειακών εσόδων: «Είναι οι… συνηθισμένες δυσκολίες»
- Καμπανάκι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αντιμέτωποι με απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης 4 στους 10 μη μισθωτούς
- «Κρότος» και στο WEF: Παραιτήθηκε ο «διάδοχος» του Σβαμπ – Τον συνδέουν με τον Έπσταϊν
- Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος









