Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζουν μια τηλεφωνική συνομιλία το Σάββατο το βράδυ, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ.
Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Πράγματι, η αμερικανική πλευρά ζήτησε συνομιλία με τον Πρόεδρο Πούτιν και αύριο το απόγευμα, ώρα Μόσχας, οι δύο Πρόεδροι έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Παράλληλα, το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει πως το Σάββατο αναμένεται και επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.
«Πράγματι, αύριο (ο Πούτιν) έχει προγραμματιστεί να έχει μια συνομιλία με τον Μακρόν» είπε ο Πεσκόφ.
«Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο»
Όπως μεταδίδει το Sputnik, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία, δήλωσε ότι η «υστερία» του Λευκού Οίκου ήταν πιο ενδεικτική από ποτέ.
Νωρίτερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να βλέπει σημάδια κλιμάκωσης της κρίσης γύρω από την Ουκρανία και μία φερόμενη ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα.
Επισήμανε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να «επιτεθεί» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Ο “οδοστρωτήρας” της στρατιωτικο-πολιτικής μηχανής των ΗΠΑ είναι έτοιμος να ξαναπεράσει μέσα από τις ζωές των ανθρώπων. Όλος ο κόσμος βλέπει πως ο μιλιταρισμός και οι ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες εκθέτουν τους εαυτούς τους. Η “υστερία” του Λευκού Οίκου είναι πιο ενδεικτική από ποτέ. Οι Αγγλο-Σάξονες χρειάζονται έναν πόλεμο. Με οποιοδήποτε κόστος. Προβοκάτσιες, παραπληροφόρηση και απειλές είναι η αγαπημένη τους μέθοδος για να λύνουν τα προβλήματά τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η μοντέρνα τέχνη και η κατάντια της ανθρωπότητας, video
- Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος – Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
- Τώρα θέλουν να στείλουν… κυανόκρανους του ΟΗΕ για να φυλάξει την εκεχειρία στην Ουκρανία
- Tα «θέλω» της Generation Z
- Υδρογονάνθρακες: Μεγάλες προσδοκίες για τα οικόπεδα σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Ρωσίδα ακούει ελληνικό τραγούδι με την κόρη της και αυτή είναι η γλυκιά αντίδρασή της! vid
- Ο Γιάννης Κότσιρας μάγεψε τους Θεσσαλονικείς σε συναυλία στην Αριστοτέλους! vid
- Τι εννοούσε η Φον ντερ Λάιεν;; Μας ετοιμάζουν για νέα πανδημία; ΒΙΝΤΕΟ
- Αυτό που κρατά ακόμα στο «παιχνίδι» τους διεθνιστές
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
