ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Ελλάδα: Μεγάλη μπίζνα με πλαστά διαβατήρια από την Τουρκία γεμίζει Τζιχαντιστές την Ευρώπη, vid

Η Ελλάδα σε κίνδυνο, αφού η εξαγωγή τζιχαντιστών από την Τουρκία στην Ευρώπη, και φυσικά τη χώρα μας, καλά κρατεί.

Μαύρη αγορά διαβατηρίων βοηθά σκληρούς τζιχαντιστές να έρχονται σαν κύριοι στην Ευρώπη κι όχι μόνο αυτό, αλλά και να εμφανίζονται πεθαμένοι κι έτσι να εξαφανίζονται από τα μητρώα αναζήτησης της αστυνομίας, σύμφωνα με καταγγελίες του Guardian.

Ένας Ουζμπέκος έχει στήσει μια χρυσοφόρα «φάμπρικα» στην Τουρκία, όπου μένει ο ίδιος, δίνοντας εξαιρετικής ποιότητας πλαστά διαβατήρια, σε άτομα που σχετίζονται με το ISIS, ώστε να ταξιδέψουν στη Δύση ανενόχλητα.

Μόλις οι τζιχαντιστές πληρώσουν τον Ουζμπέκο και πάρουν τα διαβατήρια στα χέρια τους, αμέσως κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και επιβιβάζονται σε αεροσκάφη με προορισμό κάποια δυτική χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Guardian, τα διαβατήρια που εμπορεύεται ο Ουζμπέκος προέρχονται από διάφορες χώρες, για αυτόν τον λόγο έχουν και διαφορετικές τιμές πώλησης.

Τα φθηνότερα είναι αυτά των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας και τα ρωσικά, ενώ τα ακριβότερα –τα οποία «κοστολογούνται» έως και 15.000 ευρώ– αφορούν ευρωπαϊκές χώρες. Το βρετανικό Μέσο έγραψε ότι γνωρίζει «τουλάχιστον δέκα τέτοιες περιπτώσεις» ατόμων τα οποία εισήλθαν στην Τουρκία από τη Συρία και κατόπιν χρησιμοποίησαν το εμπόρευμα του Ουζμπέκου και τελικά κατάφεραν να αναχωρήσουν για δυτικούς προορισμούς μέσω του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.


Όπως ανέφερε ο Ουζμπέκος στους Βρετανούς, που τον προσέγγισαν, ως δήθεν ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν διαβατήρια, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των τζιχαντιστών, όμως κάποιοι κατέληξαν και στις ΗΠΑ αφού πέταξαν από την Τουρκία για το Μεξικό με πλαστά ρωσικά έγγραφα.

Μάλιστα κάποιοι προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα που αγόρασαν για να πάνε στη Μαυριτανία και στον Νίγηρα, αλλά και σε σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το Αφγανιστάν και η Ουκρανία.

Το σχόλιο του Guardian για την κατάσταση αυτή είναι, ότι το αυξανόμενο λαθρεμπόριο διαβατηρίων δείχνει πως επικίνδυνοι εξτρεμιστές ενδέχεται να εισέλθουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη και να συνεχίσουν την τρομοκρατική δράση τους και σε χώρες πέραν της Μέσης Ανατολής.

Ο Ουζμπέκος μάλιστα δεν καθησύχασε καθόλου τους Βρετανούς λέγοντας: «Εγώ δεν ρωτάω ποιος είναι ο πελάτης μου. Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε. Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω ποιος είναι κακός και ποιος όχι. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα»…

Όλοι θυμούνται ότι οι μεταναστευτικές ροές από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη ήταν τεράστιες τα τελευταία χρόνια και ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει κατά το πρόσφατο παρελθόν την ευθύνη για σφαγές ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες συγκλόνισαν όλον τον κόσμο, όπως λόγου χάρη η υπόθεση του παρισινού θεάτρου «Μπατακλάν», το 2015.


Ο Ουζμπέκος κακοποιός μάλιστα, έδειξε στους Βρετανούς και βίντεο από τη συλλογή του με τα προς πώλησιν διαβατήρια: ήταν γαλλικά, ρωσικά, βελγικά, βουλγαρικά, και φαίνονταν να διαθέτουν αυθεντικά υδατογραφήματα ασφαλείας.

Όσον αφορά δε το Αφγανιστάν, ο Ουζμπέκος είπε πως η κατάσταση που επικρατεί εκεί έχει δημιουργήσει μία νέα πελατειακή βάση για τον ίδιο. Αν και οι υπηρεσίες του είναι πολύ ακριβές για τους περισσότερους Αφγανούς, ο Ουζμπέκος είπε ότι και αυτοί, τον προτιμούν ως προμηθευτή διαβατηρίων, αφού σκοπός τους είναι να μεταβούν στη Δύση και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Άλλο ένα συγκλονιστικό στοιχείο που κατέθεσε ο Ουζμπέκος είναι ότι, με μόλις 500 δολάρια, ο ενδιαφερόμενος τζιχαντιστής μπορεί να αγοράσει και επίσημο πιστοποιητικό θανάτου από την Τουρκία!

Αυτό, το στέλνει στο προξενείο της χώρας του και έτσι διαγράφεται από τη λίστα καταζητουμένων τζιχαντιστών. Μετά παίρνει το νέο διαβατήριο που του προμηθεύει ο Ουζμπέκος και ο τζιχαντιστής μπορεί να ξεκινήσει και πάλι τη ζωή του, με λευκό παρελθόν.

Κι αν απορεί κάποιος, για το πως δεν γίνονται αντιληπτά τα πλαστά διαβατήρια από τις αρχές, ο Ουζμπέκος ανέφερε ότι αυτά που εμπορεύεται, τυπώνονται στις χώρες προέλευσής τους και μεταφέρονται στη χώρα όπου περιμένει ο πελάτης. Εκεί λαμβάνουν επίσημες σφραγίδες εισόδου στα σύνορα, κι έτσι ενισχύεται η νομιμότητα του εγγράφου. Αυτή η διαδικασία όμως στοιχίζει και τα πιο πολλά λεφτά, αφού ο Ουζμπέκος δίνει παράνομο χρήμα σε πολύ κόσμο.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί