«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την θνητότητα και την νοσηρότητα, ωστόσο η μεγάλη είκονα δείχνει ότι ο Ιανουάριος έκλεισε με 7.500 θανατους το 4ο κύμα. Η πρώτη και αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι. Το ΕΣΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες. Όταν αυτές υπερβαίνουν τα όρια μας έχουν επίπτωη στην νοσηρότητα και την θνητότητα», δήλωσε αρχικά για την έλλειψη προσωπικού των νοσοκομείων.
Οσον αφορά στην υπερμεταδοτικότητα της Όμικρον και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, είπε πως:
«Σε όλον τον κόσμο, η όμικρον είναι ένα στέλεχος υπερμεταδοτικό, δεν αδηγεί και δεν πιέζει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ. Έχουμε μείωση των εισαγωγών μας και τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια. Ωστόσο είναι πολύ υψηλά τα νούμερα των κρουσμάτων καθώς η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την όμικρον», συμπληρώνοντας:
«Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε ήταν ότι δεν επεκτείναμε την υποχρεώτικοτητα των εμβολιασμών. Διαφωνώ με την πολιτεία που δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είμαστε λιγότερο δημοκράτες όταν πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να περάσει ως υποχρεωτική ενέργεια. Έτσι προστατεύεται η ζωή».
Για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «έχουμε σταθεί μακρια από αυτές τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είμαστε σύμφωνοι. Χθες η θετικότητα ήταν στο 17%, δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Δεν μπορούμε να θρηνούμε 7.500 νεκρούς σε ένα τρίμηνο. Πρεπει να επεκτείνουμε την υποχρεώτικοτητα εάν θέλουμε να έχουμε ένα ηπιότερο 5ο κύμα και να μη χαλαρώσουμε καθόλου».
«Οι 800 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν θα απολυθούν. Για τους νέους προσληφθέντες, ωστόσο, δεν είναι απλά υποχρεώση του υγειονομικού να εμβολιαστεί αλλά είναι ασυμβίβαστο με την ιδιοτητα του υγειονομικού», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καπραβέλος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κάλας δεν πιστεύει στους ισχυρισμούς της Μόσχας περί επιθέσεων drones στο σπίτι του Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Μια εικόνα από τα παλιά… Ο ιστορικός τροχονόμος στο βαρέλι του, στον Λευκό Πύργο
- Το μετρό Καλαμαριάς «περνά» μέσα από σειρά απαλλοτριώσεων
- Το ροζ πέπλο που κάλυψε τα πάντα στην Άιοβα μετά τη χιονοθύελλα – Βίντεο με το εντυπωσιακό φαινόμενο
- Οι ευχές των Πούτιν και Μεντβέντεφ για το 2026: «Η νίκη είναι κοντά», vid
- ΠΟΣΠΛΑ: Η ακρίβεια δεν ξεκινά από τον παραγωγό ή τον επαγγελματία πωλητή στον πάγκο της λαϊκής αγοράς
- Μουσείο αποκαλύπτει ακριβές αντίγραφο του θρυλικού “κροκόδειλου – δολοφόνου” που έτρωγε δεινόσαυρους, vid
- Μυτιλήνη: Μειώνονται κατά 90% τα δημοτικά τέλη σε εγκαταστάσεις αγροτών και κτηνοτρόφων
- Ο Γεραπετρίτης εύχεται να επανέλθει η ειρήνη παγκόσμια το 2026
- Η Γαλλία θέλει να απαγορεύσει τα social media για παιδιά κάτω των 15 από τον Σεπτέμβριο του 2026









