Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, την αύξηση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και την μετάλλαξη Omicron μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωινοί Τύποι ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, “η μετάλλαξη Omicron φαίνεται να κυριαρχεί με τα κρούσματα από την Δέλτα να έχουν πέσει στα 4.000 – 5.000”.
Σημείωσε ακόμα, “ότι η μετάλλαξη Omicron μπορεί να είναι πιο ήπια, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελείως αθώα”.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης χαρακτήρισε γελοιότητα τους ισχυρισμούς ότι mRNA εμβόλιο τροποποιεί το DNA.
Δεν νοείται γιατρός που μην στηρίζει τα εμβόλια. Είναι επικίνδυνο να λέγονται τέτοια, σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι θέμα του ιατρικού συλλόγου το αν θα απολυθούν οι γιατροί που δεν στηρίζουν τα εμβόλια. Τίθεται θέμα δεοντολογίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε εκλογικό «πυρετό» η Νέα Υόρκη
- Πολίτης με άγνοια κινδύνου πιάνει στον αέρα εχθρικό drone, vid
- Η Κίνα αρνείται ότι κάνει πυρηνικές δοκιμές
- Κυνηγός ενός τεράστιου αρουραίου…έγινε υπάλληλος σε αεροδιάδρομο! ΒΙΝΤΕΟ
- Ρωσικός πύραυλος Burevestnik: Ο Scott Ritter περιέγραψε τι περιμένει την Αμερική
- Βεντέτα στην Κρήτη: Υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα η κηδεία του 39χρονου
- Στην Κίνα ο Ρώσος πρωθυπουργός: «Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις μας», vid
- «Κάν’ το όπως η Θεσσαλονίκη», λέει για τα πατίνια η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη
- Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στην Αγγλία δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία
- Φρολ και Φρόσια: Οι νεαρές αρκούδες από την Ουκρανία βρήκαν νέο σπίτι στην Μπελίτσα της Βουλγαρίας









