με την τελική απόφαση για τις ενέργειες της συμμαχίας να λαμβάνεται ανάλογα με τις περαιτέρω εξελίξεις της κατάστασης.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα ρωσικά σχέδια και ίσως να μην έχουν πάρει κάποια οριστική απόφαση».
Όπως πρόσθεσε, «Από την πλευρά του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε πολιτικό διάλογο, αλλά επίσης, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε εάν η Ρωσία επιλέξει μια ένοπλη αντιπαράθεση. Είμαστε έτοιμοι και για τις δύο επιλογές».
Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε πως «το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία».
Ο γενικός γραμματέας είπε επίσης ότι υπάρχουν «κάποιες διαφορές» στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ για το «τι είδους στήριξη θα πρέπει να παράσχουμε στην Ουκρανία καθώς ορισμένοι σύμμαχοι δεν είναι έτοιμοι να παράσχουν στρατιωτικό εξοπλισμό».
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ









