Οι πρώτες κλινικές μελέτες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Είναι το τρίτο εμβόλιο που αναπτύσσουν από κοινού οι δύο εταιρείες. Εκτός από τις δραστηριότητές τους στον τομέα του Covid-19, η Biontech και η Pfizer εργάζονται ήδη για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της γρίπης. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές για το νέο εμβόλιο της γρίπης ξεκίνησαν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι εταιρείες συνεργάζονται επίσης πάνω στη δημιουργία μιας «αναβαθμισμένης» εκδοχής του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Συνολικά, η παραγωγή τεσσάρων δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων Covid έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος. Επιπλέον, η Biontech εργάζεται μόνη της και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για εμβόλια κατά του HIV, της ελονοσίας, της φυματίωσης και άλλων ασθενειών.
Στο εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα, οι δύο εταιρείες θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογίας mRNA της Biontech και να την συνδυάσουν με την τεχνογνωσία της Pfizer στον εντοπισμό αντιγόνων.
«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο mRNA με ευνοϊκό προφίλ κινδύνου και υψηλή αποτελεσματικότητα, το οποίο ταυτόχρονα είναι ευκολότερο να παρασκευαστεί προκειμένου να επιτραπεί η παγκόσμια πρόσβαση σε αυτό», εξήγησε ο επικεφαλής της Biontech, Ugur Sahin.
Ο επικεφαλής έρευνας της Pfizer, Mikael Dolsten, περιγράφει τη νέα συμφωνία ως τη συνέχεια του κοινού ταξιδιού στην ανάπτυξη εμβολίων. «Αναπτύσσουμε συνεχώς την τεχνολογία mRNA και έτσι αντιμετωπίζουμε μια άλλη πρόκληση για την υγεία που είναι ώριμη για επιστημονικές καινοτομίες. Αυτό υποστηρίζεται από το πρωτοκλασάτο δίκτυο παραγωγής μας», λέει ο Dolsten.
Με το νέο τους έργο, οι δύο εταιρείες στοχεύουν σε μια αγορά που εκτιμάται επί του παρόντος στα περίπου τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Ο έρπητας ζωστήρας είναι μια επώδυνη μολυσματική ασθένεια που προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Οι αρχικές λοιμώξεις από τον ιό αυτό εκδηλώνονται ως ανεμοβλογιά.
(από eleftherostypos. gr – Handelsblatt / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεξικό: Οι αρχές συλλαμβάνουν ηγέτη καρτέλ, κατηγορούμενο από τις ΗΠΑ για «ναρκωτρομοκρατία»
- Πρόεδρος χώρας θέλει να πολεμήσει τον “καρκίνο” του σοσιαλισμού και της woke κουλτούρας
- Φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες και οκτώ αγνοούμενοι
- Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν
- Σαν σήμερα 2 Ιανουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Μαδούρο δηλώνει «έτοιμος» για συνομιλίες με τον Τραμπ σε σχέση με την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών
- Φονική πυρκαγιά στην Ελβετία: «Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί» τραυματίστηκαν – Ισάριθμοι αγνοούνται, δήλωσε ο Ταγιάνι
- Παρέμβαση Ρωσίας για την κρίση Καραϊβική: Τι ζητά από τον Τραμπ
- «Η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει» – Ο Μαμντάνι αμφισβητεί την δεξιά τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ
- Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει τη… διάδοχό του








