Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι περίπου στις 15 Ιανουαρίου υπολογίζουμε να βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον και περίπου στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αποκλιμακωθεί.
Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον, σχολίασε ειδικότερα.
Ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Ποιες ηλικίες «χτυπάει» περισσότερο η Όμικρον
Αναφορικά με τις ηλικίες που επιδρά η μετάλλαξη, δήλωσε ότι «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού, μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Eπίσης για τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει ή βυθίσει πάνω από 20 ιρανικά πλοία, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό
- ΥΠΑΑΤ: 49 νέες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς – Από το Σάββατο 5 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά έριξαν πάνω από 250 βόμβες σε σημείο-κλειδί στην Τεχεράνη
- Η Πορτογαλία έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βάση “υπό όρους”
- «Όλοι Digital: Ενδυνάμωση και Συμμετοχή για Όλους»: Eθνική πρωτοβουλία για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
- Σχέδιο επαναπατρισμού Βέλγων πολιτών από τη Μέση Ανατολή μέσω Αιγύπτου
- Η Τουρκία κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή μετά την εκτόξευση πυραύλου που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο
- Το βρετανικό πολεμικό πλοίο ΗΜ Dragon θα καθυστερήσει να φτάσει στην Κύπρο
- Ο πόλεμος στο Ιράν παραβιάζει τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με αποστολή του ΟΗΕ
- Η Κίνα θα στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή









