«Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό…. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.
Ξεκαθάρισε ότι δε βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου.
«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.
Υπογράμμισε δε ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο… καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει».
Παράταση μια εβδομάδα (στις διακοπές) θα βοηθήσει εξήγησε. Άλλη μια εβδομάδα θα δώσει μια ανάσα να ανακοπεί η διάδοση.
«Η Όμικρον όσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα ανεβαίνει τόσο απότομα και καταστέλλεται» τόνισε πάντως.
«Τα ράπιντ τεστ γίνονται και θα γίνονται, αυτή τη στιγμή όμως δε θα καταστείλουν αυτή την έξαρση είναι πολύ μεγάλη έξαρση. Αν βλέπουμε ότι σταθεροποιούμαστε ή πέφτουμε σε κρούσματα, κάτι που δεν το βλέπουμε εμείς πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου, τότε προχωράμε σε περαιτέρω μέτρα ή τα ανοίγουμε. Δεν κοστίζει οικονομικά και κοινωνικά παράταση μιας εβδομάδας» υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης.
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ιστορία πίσω από το «Are you talkin’ to me» του Ντε Νίρο, vid
- Κύπελλο Ελλάδας: Ποιά τα δύο ντέρμπι που ίσως προκύψουν στους “8”
- «Στρατιωτικό Σένγκεν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτές είναι οι νεότερες εξελίξεις
- Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή
- Επικός Τραμπ: Δείτε τι πλάκα έβαλε κάτω από το “πορτρέτο” του…Τζο Μπάιντεν!
- Έριχναν υγρά απόβλητα και βοθρολύματα σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
- Αγροτικά μπλόκα: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί τελωνείων
- Έσοδα ρεκόρ στον Παναμά εισέφερε η Διώρυγα το 2025
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Παραδόθηκε ένας 30χρονος
- Σαντορίνη: Νέα διεθνής αποστολή ενισχύει την παρακολούθηση μετά τους 28.000 σεισμούς στις αρχές του 2025









