Σύσταση για καραντίνα μετά από θετικό rapid test και χωρίς να κάνουμε PCR

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης, συνέστησε μετά από θετικό rapid test να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας και να μην γίνεται PCR.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες που έχουν κάνει rapid test και έχει βγει θετικό, να μην προβούν και σε μοριακό τεστ επιβεβαίωσης (PCR), κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν χρειάζεται PCR μετά από ένα θετικό rapid», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και εξήγησε πως επειδή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία για τον κόσμο, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR.

«Αν το rapid μας δείχνει αρνητικούς, έχουμε ελάχιστες πιθανότητες να μεταδίδουμε τον ιό» ανέφερε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει ολη η οικογένεια για μοριακό τεστ επιβεβαίωσης για τον κορονοϊό, παρά μόνο αν υπάρχουν πολύ έντονα συμπτώματα.

«Τα τεστ προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και συνεισφέρουν στην έγκαιρη απομόνωσή μας. Αν και τα αντιγονικά είναι λιγότερο ευαίσθητα από τα PCR, αυτοί που βγαίνουν αρνητικοί έχουν χαμηλό φορτίο και χαμηλή μεταδοτικότητα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί