Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας με τον κορονοϊό δεν επιτρέπει εφησυχασμό και θα πρέπει να περιορίσουμε ξανά τις ανθρώπινες δραστηριότητες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως αυτό που τον νοιάζει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το… «τσουνάμι» κρουσμάτων σε νοσηρότητα, αφού και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι για τον κ. Καπραβέλο «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση. Θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».
«Να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθούν οι εμβολιασμοί»
Σχολιάζοντας το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει» και επισήμανε ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες, καθώς άλλες χώρες δεν ανησυχούν τόσο από νέο κύμα πανδημίας επειδή έχουν δημιουργήσει το μαξιλάρι της τρίτης δόσης.
«Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε και κατέληξε πως «πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΣτΕ επέστρεψε στο Αρσάκειο Μέγαρο – Ο πρωθυπουργός και ο ΠτΔ στην τελετή εγκαινίων
- Φρίκη στην Ιταλία: Οδηγός του Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται ότι σκότωσε με σύριγγες πέντε ηλικιωμένους
- Ρόδος: Στις φυλακές οδηγούνται οι δύο Τούρκοι διακινητές που συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη
- Ο δήμος Παιανίας εκσυγχρονίζει παιδικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς
- Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα μιλήσει απόψε, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου
- Ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του συζητούν τον ρόλο των ΗΠΑ στο μεταπολεμικό Ιράν
- Στο σκοτάδι βυθίστηκε ξανά η Κούβα – Χωρίς ρεύμα τα δύο τρίτα της νήσου
- Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν, αυξάνεται η αγωνία για τα ενεργειακά μετά από δηλώσεις του Πούτιν
- “Όπου φύγει – φύγει”: Οι πλούσιοι του Ντουμπάι δίνουν περιουσίες για να φύγουν από την πόλη
- Μέση Ανατολή: 17.500 Αμερικανοί έφυγαν από την περιοχή, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον









