«Σκεφτείτε να χάσουμε σε μια στιγμή την αμυντική μας βιομηχανία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία θέλει να διαθέτει ιδιαίτερα αεροπορική ισχύ, ώστε να έχει αποτροπή έναντι της Ελλάδας» τόνισε, μιλώντας στο CNNturk, o απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, o οποίος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι… «πρωτοτουρκικές».
Η Τουρκία «ιδιαίτερα θέλει να αγοράσει F-16. Και επειδή θέτει αυτήν την πρόταση για τα F-16, δεν θέλει να προκαλεί σε κάποια θέματα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε ο Καρακούς.
«Αν η Αμερική χωρίς καν πρόφαση δεν δώσει τα F-16, αυτό πια θα είναι ένα εχθρικό περιστατικό» πρόσθεσε.
«Οπως η πόλη Νατάνζ και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στην περιοχή Νατάνζ είναι ο νούμερο ένα στόχος της Αμερικής και του Ισραήλ, έτσι σήμερα ο νούμερο ένα στόχος της Ελλάδας είναι οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας στην Αγκυρα» εξήγησε ο σύμβουλος του Ερντογάν.
«Ο στόχος της Ελλάδας»
«Φυσικά, υπάρχουν και στο Εσκισεχίρ και πρέπει ταυτόχρονα να προσθέσουμε και εκείνες» τόνισε.
«Δηλαδή οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας είναι ο στόχος της Ελλάδας. Σκεφτείτε σε μια επίθεση εμείς να τα χάσουμε αυτά» ανέφερε.
Και κατέληξε: «Τα είπε και ο κύριος Πεκίν, δείτε, εμείς είπε δεν διαθέτουμε αντιαεροπορικό αμυντικό όπλο. Η Τουρκία έχει ανάγκη να μην πολεμήσει για 20 χρόνια και ανάλογα πρέπει να καθορίσει τη στρατηγική της» κατέληξε.
(Από tourkikanea – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









