Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) φέρεται να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της πρώτης πυροβολαρχίας του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας τύπου S-400 Triumf στη δυτική περιφέρεια της Παντζάμπ, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν εναέριες απειλές τόσο από το Πακιστάν όσο και από την Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η εξέλικη αυτή λαμβάνει χώρα ένα μήνα αφότου ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία ξεκίνησε τις παραδόσεις του πυραυλικού συστήματος εδάφους – αέρος S-400 στην Ινδία, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2021. Αρχικά, η Ινδία υπέγραψε συμφωνία αγοράς, ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2015 για την προμήθεια του συστήματος S-400 και ολοκληρώθηκε το 2018 παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ.
Το S-400 είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της οικογένειας πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300 και έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει εχθρικά αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση τεσσάρων διαφορετικών τύπων πυραύλων με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, 120 χιλιομέτρων, 250 χιλιομέτρων και 400 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Η Ινδία πρόκειται να δεχθεί πέντε πυροβολαρχίες του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος, ενώ αξιωματικοί της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πάει ήδη στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν σχετικά στη λειτουργία τους.
(onalert. gr – Air Force Technology / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η «τέλεια καταιγίδα» που προκάλεσε το τεράστιο μπλακ άουτ στην Ιβηρική το 2025
- Νέο χτύπημα στην κτηνοτροφία: Μετά τη Λέσβο, συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη με τον αφθώδη πυρετό
- ΥΠΕΞ: Επέστρεψαν με ασφάλεια πάνω από 2.000 ‘Ελληνες από την εμπόλεμη ζώνη
- Μακρόν: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τάνκερ Deyna
- Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους
- Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: 2ος γύρος τεστ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιανουάριο
- Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο
- Το Κρεμλίνο κουνάει το «μαντήλι»: Η Ρωσία θα κάνει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα συμφέροντά της
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης









