Οι πρώτες υπογραφές για τις φρεγάτες Belharra με το Παρίσι έχουν ήδη πέσει. Το πρώτο βήμα έγινε με το προσύμφωνο που υπέγραψε η γενική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Γαλλίας αναφέρει ο Σταύρος Ιωαννίδης.
Το προσύμφωνο ορίζει ότι η Ελλάδα θα προμηθευθεί τρεις φρεγάτες Belharra έναντι 3 δισεκ. ευρώ, μαζί με τον οπλισμό και την υποστήριξη.
Η πρώτη αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2025, ενώ η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα. Η τρίτη φρεγάτα σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παραδοθεί το 2026.
Απομένουν κάποια βήματα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η τελετή στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου θα κοπεί το πρώτο κομμάτι χάλυβα για την ελληνική φρεγάτα.
Στο μεταξύ, τα έξι πρώτα ετοιμοπόλεμα Rafale που παρέλαβε η χώρα μας αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στα τέλη Ιανουαρίου ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.
(Skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









