Πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Σάββατο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές σταματούν τα μαθήματα από τις 23 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν ξανά στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου.
Φέτος, το διάλλειμα από τις υποχρεώσεις τους θα είναι πάνω από 2 εβδομάδες.
Πάντως, στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν και «φωνές» για κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα από τις 23 Δεκεμβρίου, επικαλούμενοι, όπως αναφέρουν, τη μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού με τη μετάλλαξη Ομικρον.
Ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε χθες στο MEGA:
«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το καθεστώς χρόνια. Κλείνουν για την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά εμάς μας διευκολύνει γιατί είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς, έχουμε δει εμβολιασμένους γονείς να υποφέρουν επειδή νόσησαν τα παιδιά τους».
Σήμερα, για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.
Προ ημερών, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» δήλωσε:
«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως αναφέροντας παράλληλα πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%».
(ieidiseis. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ηρέμησε, λυσσασμένο σκυλί» – Ο Μεντβέντεφ έδωσε απάντηση στον Μερτς
- “Δαχτυλίδι της φωτιάς”: Έρχεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2026, αλλά θα τη δουν μόνο πιγκουίνοι
- ΗΠΑ: Σαφής επιβράδυνση για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, έπεσε στο 2,4%
- Επίσκεψη Ν. Δένδια στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Ρέθυμνο: Σε πλήρη ετοιμότητα η πόλη για την κορύφωση του φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να βιαστεί, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωσία
- Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
- Ινδία: Τουλάχιστον 17 αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ΑΙ στο Νέο Δελχί
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία ισχυρή πτώση 3,11%, μετά από οκτώ ανοδικές εβδομάδες
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









