Η γιατρός στα μέτρα που ζήτησε για το σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει επί ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ήταν Υπουργός Υγείας και η απάντηση που πήρε από τον νυν Ανάπτυξης ήταν: «Καλώς κλείσανε γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση».
«Να ανοίξει το λοιμωδών που έχει κρεβάτια»
Πιο συγκεκριμένα, η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη είπε αρχικά: «Πρέπει να παρθούν μέτρα. Πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει πριν από χρόνια όταν ήταν Υπουργός ο κ. Γεωργιάδης. Να ανοίξει το νοσοκομείο λοιμωδών που είναι δίπλα, έχει τόσα κλειστά κρεβάτια και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ψάχνουμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας. Να επιταχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας γιατί πραγματικά στενάζουμε. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε».
«Καλώς κλείσανε»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Προσπερνάω το σχόλιο για τα νοσοκομεία που έκλεισαν επί των ημερών μου. Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία τότε, γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση. Και το ξέρει η κ. Αγρογιάννη αυτό. Άλλωστε δεν άνοιξαν ούτε από τους επόμενους που με κατηγορούσαν. Γιατί δεν χρειαζόντουσαν.
Το καλύτερο σύστημα Υγείας, αυτό της Γερμανίας με τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, άρχισε να στέλνει ασθενείς στο εξωτερικό. Μάλιστα χτες η Πορτογαλία είπε στη Γερμανία να της στείλει ασθενείς, γιατί έχει άδεια κρεβάτια, επειδή εκεί (Πορτογαλία) εμβολιάστηκαν όλοι. Όταν το σύστημα Υγείας στην Γερμανία δεν αντέχει, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε».
Σε ερώτηση για το αν το δικό μας σύστημα Υγείας αντέχει απάντησε: «Το δικό μας σύστημα μέχρι στιγμής έχει αντέξει πολύ καλά. Ενισχύθηκε αυτά τα δύο χρόνια από την Κυβέρνηση. Έχουν υπερδιπλασιαστεί τα κρεβάτια ΜΕΘ, έχουν γίνει προσλήψεις.
Οι γιατροί λένε συνέχεια, θέλουμε προσλήψεις. Θυμάστε κανέναν και να λέει δεν θέλουμε προσλήψεις; Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Το λες συνέχεια, κάποια στιγμή θα σε πιστέψουν ότι το χρειάζεσαι.
Άρα το μήνυμα εδώ δεν είναι κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία. Όταν η Γερμανία λέει “καταρρέει το σύστημα μου”, σημαίνει, όλοι να γίνουμε γιατροί και εντατικολόγοι πάλι δεν θα φτάνουν. Το μήνυμα είναι “κάντε το εμβόλιο για να μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο».
«Η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα»
Η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη σε σχόλιό της, είπε: «Το νοσοκομείο λοιμωδών, εδώ δίπλα είχε κλείσει γιατί η δικαιολογία ήταν “δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και δεν χρειάζεται”. Ήδη η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο «ράπισμα» της Ζαχάροβα στις χουντικές πρακτικές της Ε.Ε.
- Τι θα γίνει με τον ΟΗΕ; Αυτό ειπώθηκε με το βλέμμα στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς









