Η Κίνα κατέστησε παράνομες όλες τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα και τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η Ινδία.
Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ένα νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Στον νόμο αυτό υπάρχουν κάποιες μικρές και πολύ περιορισμένου εύρους εξαιρέσεις της χρήσης κρυπτονομισμάτων στην Ινδία μέχρις ότου να δημιουργηθεί το εθνικό ψηφιακό νόμισμα.
«Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να καταστρέψουν την νεολαία μας» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Η κεντρική τράπεζα της χώρας σε ανακοίνωσης της κάνει λόγο για «σοβαρές ανησυχίες στην μακροοικονομική και γενικότερη οικονομική σταθερότητα».
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Τζον Κάνλιφ υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική κατάρρευση την οικονομία μιας χώρας. Η Τράπεζα της Αγγλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας σχεδιάζουν τη δημιουργία εθνικού ψηφιακού νομίσματος το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει πιθανώς εντός του 2022.
«Η απόφαση της Ινδίας να απαγορέψει τη χρήση κρυπτονομισμάτων δεν προκάλεσε την ίδια ζημιά στην τιμή των Bitcoin όπως η απόφαση της Κίνας αλλά σίγουρα αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο στη προσπάθεια των κρυπτονομισμάτων να διεισδύσουν ως μια νέα οικονομική δύναμη στον πραγματικό κόσμο.
H απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να εντάξει το Bitcoin στην οικονομία του μοιάζει με μια εξαίρεση και είναι αναπόφευκτο ότι τα κρυπτονομίσματα να δέχονται ολοένα και περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο Λάιθ Καλάφ, αναλυτής επενδύσεων στην πλατφόρμα AJ Bell.
Μετά την Παγκόσμια Τράπεζα που αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε είδους βοήθεια στην κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ για την εισαγωγή του Bitcoin ως επίσημο νόμισμα στην οικονομία της χώρας την σκυτάλη πήρε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επέκρινε αυτή την απόφαση.
(naftemporiki. gr / photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χάρης Δούκας προσπαθεί να μιλήσει…κινέζικα στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε βίντεο
- «Ηρέμησε, λυσσασμένο σκυλί» – Ο Μεντβέντεφ έδωσε απάντηση στον Μερτς
- “Δαχτυλίδι της φωτιάς”: Έρχεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2026, αλλά θα τη δουν μόνο πιγκουίνοι
- ΗΠΑ: Σαφής επιβράδυνση για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, έπεσε στο 2,4%
- Επίσκεψη Ν. Δένδια στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Ρέθυμνο: Σε πλήρη ετοιμότητα η πόλη για την κορύφωση του φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να βιαστεί, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωσία
- Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
- Ινδία: Τουλάχιστον 17 αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ΑΙ στο Νέο Δελχί
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









