Αναφορικά με τον έλεγχο στους άνω των 60 ετών χωρίς την τρίτη δόση του εμβολίουκαι με το κατά πόσον ακυρώνεται το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που είναι διαφορετικό του ελληνικού, ο ΣΚΑΪ επισημαίνει πως θα αξιοποιηθεί ο χρόνος μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ώστε να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση όσοι είναι άνω των 60 και έχει λήξει το εξάμηνο από την δεύτερη δόση, για να λυθούν και αυτά τα θέματα.
Υπογραμμίζεται πως δεν μπορεί μόνη της η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το ευρωπιστοποιητικό, καθώς τότε θα έχουμε το παράδοξο να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους στην Ελλάδα ξένοι άνω των 60 ετών και όχι Έλληνες πολίτες.Υπάρχει βέβαια ένα ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά μόνο το ελληνικό πιστοποιητικό, αλλά η αναμονή θα είναι έως τις 13 Δεκεμβρίου, εάν θα υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση.
Τέλος, σχετικά με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, γίνεται σαφές ότι θα αφορά αρχικά τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο με την έκδοση του ΦΕΚ θα μάθουμε όλες τις περιοχές. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να ανοίξει πριν τις 10 το πρωί, με 8ωρη λειτουργία (έως τις 6 το απόγευμα) ή έως τις 9 το βράδυ με διευρυμένο ωράριο και ταεμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόνο αυτές τις ώρες.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









