Τα βέλη του στην Ελλάδα έστρεψε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το μεταναστευτικό και όχι μόνο.
Ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, καθώς τις τελευταίες ημέρες με όσα συμβαίνουν με τους μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, τις αποκαλύψεις ότι η κρατική τουρκική αεροπορική εταιρεία μετείχε στις μετακινήσεις μεταναστών στο Μινσκ, αλλά και τις αναμνήσεις που ξυπνούν από τα όσα επιχείρησε να κάνει πριν κάποιους μήνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο Ερντογάν θεώρησε σκόπιμο να περάσει στην «αντεπίθεση».
Συγκεκριμένα, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατηγόρησε την Ελλάδα πως «καταδικάζει πρόσφυγες σε θάνατο στη θάλασσα, τρυπώντας τα φουσκωτά σκάφη τους».
«Αν εμείς ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω», είπε ακόμη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Επιπλέον, απαντώντας στις επικρίσεις της Ελλάδας ότι η χώρα του δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Το να κατηγορείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είναι πραγματική αχαριστία», επαναλαμβάνοντας πως στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 4.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο Τούρκος Πρόεδρος για ακόμη μία φορά επίσης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την ελληνοαμερικανική συμφωνία και για τον ρόλο που θα έχει στο εξής το λιμάνι και η στρατιωτική βάση της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση».
Σύμφωνα με τον Ερντογάν «η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή » σε όλη αυτή την εικόνα.
«Όλα αυτά για ποιο λόγο συμβαίνουν;» διερωτήθηκε και σημείωσε πως μετέφερε όλα όσα λέει στον Τζο Μπάιντεν. «Oι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση τους να επιλέξουν στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα».
«Δυστυχώς, η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ», είπε.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
Κύρια Θέματα

















