Εδώ και επί σειρά ετών, οι Γάλλοι είχαν σταματήsει την κατασκευή σύγχρονων μονάδων παραγωγής ενέργειας με κύριο καύσιμο την πυρηνική αντίδραση που δημιουργείται από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ήτοι, πυρηνικά εργοστάσια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γαλλία θα επανεκκινήσει το πρόγραμμα κατασκευής νέων πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μία απόφαση η οποία έχει ληφθεί πρωτίστως για την αντιμετώπιση των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια επί μακρόν αλλά και λόγω του ότι είναι η πιο αποδοτική μορφή ενέργειας από πλευράς κόστους/απόδοσης.
Η τωρινή ενεργειακή κρίση έδειξε ότι δε μπορεί το γαλλικό κράτος να μη χρησιμοποιεί την τεχνολογία που κατέχει προς όφελός του ή να μην τη χρησιμοποιεί. Και αυτό έχει και δεύτερη ανάγνωση καθώς οι Γάλλοι εξάγουν πυρηνική τεχνολογία με τη μορφή της πώλησης πυρηνικών αντιδραστήρων που περιλαμβάνει και την εγκατάστασή τους. Η ερργασία αυτή είναι ύψους πολλών δις ευρώ και άρα πηγή ξένου συναλλάγματος προς τη Γαλλία. Πρόσφατα και μάλιστα μετά τον εξοβελισμό της Γαλλίας από το πρόγραμμα υποβρυχίων της Αυστραλίας, οι Γάλλοι φέρονταν πρόθυμοι να πωλήσουν πυρηνική τεχνολογία στη Νότια Κορέα, κίνηση που είναι κόντρα στην πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Βουτιά» στον ελληνικό πολιτικό «μικρόκοσμο», όσο ο πλανήτης «φλέγεται»
- Θεσσαλονίκη: «Ντου» της αστυνομίας σε οίκους ανοχής που λειτουργούσαν χωρίς άδεια – 2 συλλήψεις
- Νέος υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεσμεύομαι για σκληρή δουλειά
- Το Ιράν επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ
- Ο «γηραιότερος άνδρας στον κόσμο» ήταν ένας αγρότης που ζούσε στο Περού – Πέθανε λίγες μέρες πριν τα 126α γενέθλιά του
- Τι θα πληρωθεί από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στους δικαιούχους ως τις 9/4
- Παίκτης και φίλαθλος πιάστηκαν στα χέρια σε αγώνα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο και οι δύο
- Καραμανλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Συνεχίζεται το θρίλερ: Ιρανοί φύλαρχοι ψάχνουν οπλισμένοι τον αγνοούμενο πιλότο του F15 – BINTEO
- Νέος Υπ. Ανάπτυξης: «Δεν υπόσχομαι θαύματα»









