επιχειρεί η διοίκηση του Οργανισμού να βάλει «φρένο» στην πρακτική ορισμένων να μην επικυρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, «Ο ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των “Στάσιμων Ελεγκτών”, σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο». Σημειώνεται δε, ότι οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής, αφού θα φορούν και ειδική ενδυμασία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πργανισμός ξεκίνησε ήδη την εκπαίδευση- επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου.
«Έχουμε δρομολογήσει την εκπαίδευση περίπου 80 ατόμων, ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, κάποιοι από αυτούς με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως τώρα λειτουργούσαν», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του οργανισμού Χρήστος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «έτσι, ο έλεγχος κομίστρου δεν θα γίνεται μόνο με τον γνωστό τρόπο επιβολής προστίμου, αλλά και με προληπτικό έλεγχο».
Στο μεταξύ, επειδή η έκδοση των προστίμων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους φορητές εκτυπωτικές συσκευές.
Στο μεταξύ, στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, «οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευγενικοί απέναντι σε όλους τους επιβάτες, τόσο αυτούς που επικυρώνουν εισιτήριο, όσο και στους παραβάτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Ο έλεγχος κομίστρου γίνεται πάντα με ευγένεια, ευπρέπεια, σεβασμό στον επιβάτη και χωρίς καμία διάκριση σε οποιονδήποτε», τονίζει ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου ΟΑΣΘ Ηλίας Μπινόπουλος.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καταστροφή σε σπίτι στο Τέξας: Γάτα πήδηξε πάνω στην κουζίνα και έβαλε φωτιά! ΒΙΝΤΕΟ
- Ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ: «Σκότωσα τον μπαμπά μου» – 11χρονος πυροβόλησε τον πατέρα του για το Nintendo
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης κούνησαν λευκά μαντήλια…στους παίκτες! vid
- «Είναι ηλίθιος»: Ο Μασκ και ο Ο’Λίρι της Ryanair ανταλλάσσουν προσβολές σε διαμάχη για το Wi-Fi της Starlink
- Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: 16χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν 15χρονο για ένα βλέμμα! vid
- Έσκαψαν τούνελ…μες στο χιόνι για να βρουν τα αμάξια τους στην Καμτσάτκα! Απίστευτα βίντεο
- Συναγερμός στην Ινδονησία: Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες, έρευνες σε εξέλιξη
- Ν.Ανδρουλάκης: Καλώ τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας
- Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων









