Η Αμερικανική Αεροπορία έθεσε παραγγελία προς την κατασκευάστρια εταιρεία των πυραύλων stand-off μακράς εμβέλειας AGM-158 JASSM-ER με τον παραγγελθέντα αριθμό να αγγίζει τα 94 κομμάτια του είδους.
Ο αριθμός είναι χαμηλός για τα δεδομένα των Αμερικανών αλλά η παραγγελία αυτή έρχεται αμέσως μετά από μία ακόμα παραγγελία η οποία είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο και η οποία αφορούσε συνολικά 4000 εκ. δολάρια. Αυτή τη φορά η παραγγελία αφορά ένα συμπληρωματικό αριθμό από 94 βλήματα έναντι ποσού 97.4 εκ δολαρίων ενώ η προηγούμενη παραγγελία των 400 JASSM είχε κόστος 428 εκ. δολαρίων περίπου.
Το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει οι Αμερικανοί για την εκτέλεση των δύο αυτών προγραμμάτων είναι ότι οι πρώτοι JASSM πρέπει αν αρχίσουν να παραδίδονται από το 2022 και οι παραδόσεις τους να ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 202 ενώ οι επιπλέον JASSM της τελευταίας παρτίδας, πρέπει να έχουν παραδοθεί στη USAF μέχρι τον Ιούνιο του 2026.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστυνομικοί κυνηγούν…αγριογούρουνο στον Εύοσμο σε απίθανο βίντεο!
- Εντυπωσιάστηκαν όσοι είδαν τον “Πρόλογο” της Οδύσσειας – Ο Δούρειος Ίππος και η επική μάχη
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου
- Με αυτές τις δικαιολογίες πολεμούν τους αγροτοκτηνοτρόφους! Τι έλεγαν για το κρέας – Video
- Νέα ρωσική απάντηση στην διεθνιστική Ευρώπη από την Ανατολή
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών









