ο οποίος, σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, περιορίζει το δικαίωμα στην ψήφο.
Η προσφυγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Αντόνιο και αναφέρει ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί εκλογών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Ο νόμος του Τέξας, ο οποίος σύμφωνα με τους υπερασπιστές του καθιστά πιο ασφαλή την εκλογική διαδικασία αποτρέποντας τη νοθεία, απαγορεύει, μεταξύ άλλων, την ψηφοφορία drive-in (μέσα από το αυτοκίνητο) και επιβάλει περιορισμούς στο ωράριο των εκλογικών κέντρων και στην επιστολική ψήφο.
Οι επικριτές του εκτιμούν ότι πλήττει δυσανάλογα τις μειονότητες, κυρίως τους Αφροαμερικανούς, που παραδοσιακά ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε επιπλέον σε ανακοίνωσή του ότι ο νόμος πλήττει τα δικαιώματα των ψηφοφόρων περιορίζοντας τη δυνατότητα να λαμβάνουν βοήθεια όσοι έχουν την ανάγκη για να ψηφίσουν.
«Η δημοκρατία μας εξαρτάται από το δικαίωμα των ψηφοφόρων να ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη και από την καταμέτρηση αυτής της ψήφου », τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ δεσμευόμενος ότι το υπουργείο του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για να προστατεύσει αυτό τον βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας».
Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν τις καταγγελίες περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020, οι οποίες ξεκίνησαν από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του, για να υιοθετήσουν νόμους που επιβάλλουν περιορισμούς στον τρόπο που διεξάγεται η ψηφοφορία, καθιστώντας τη πιο δύσκολη για πολλούς πολίτες, κυρίως για όσους ανήκουν σε μειονότητες, όπως καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντοκιμαντέρ για την καλλιτέχνιδα Άγκνες Ντένες με παραγωγό τον Ίθαν Χοκ
- “Σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά εδώ!” – Η χώρα που δεν φαντάζεστε
- Μυτιλήνη: Νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο συνδέει την Πέτρα με το επίνειο της τουρκικής πόλης του Αδραμυτίου
- Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Οπλισμένοι άνδρες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 9 ανθρώπους
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Αυτό ισχύει για τις αναβολές στράτευσης
- ΕΚΤ: “Βλέπει” χαμηλότερες τιμές ενέργειας και αποκλιμάκωση πληθωρισμού στην ευρωζώνη
- Κ. Τσιάρας: Οικονομική στήριξη της καλλιέργειας μηδικής, λόγω της ευλογιάς
- Διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων θέλει ο Ζελένσκι
- Έχετε ξαναδεί Βασιλικό ζευγάρι…να πιλοτάρει το ιδιωτικό τους αεροπλάνο; ΒΙΝΤΕΟ
- «Ντροπή σου!»: Άγριες αποδοκιμασίες κατά του διεθνιστή Αυσταλού πρωθυπουργού, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΜΜ
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ









