Η Fincantieri προχωρά στην έναρξη της ναυπήγησης της 12ης κατά σειρά φρεγάτας γενικών καθηκόντων κλάσης FREMM για το Ιταλικό Ναυτικό με την τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος να λαμβάνει χώρα στα ναυπηγεία της εταιρεία στο Riva Trigoso στις 12 Οκτωβρίου.
Συνολικά δύο ακόμα φρεγάτες κλάσης FREMM (Bergamini) θα ναυπηγηθούν ακόμα από τη Fincantieri καθώς προορίζονται για να καλύψουν το κενό των 2 FREMM που πωλήθηκαν σχετικά πρόσφατα στην Αίγυπτο έναντι τιμήματος περίπου 1 δις ευρώ για το Αιγυπτιακό Κράτος το οποίο απέκτησε δύο ακόμα αξιόπλοα και σχετικά νέα πλοία στη διάθεσή του.
Τα χρήματα που αποκτήθηκαν από αυτή την πώληση χρηματοδότησαν τη ναυπήγηση των δύο νέων πλοίων για το Ιταλικό Ναυτικό το οποίο θα προσθέσει σε αυτά, εν συγκρίσει με τις παλαιότερες FREMM του Ιταλικού Ναυτικού, και σύστημα σόναρ συρόμενης διάταξης ( VDS) για εκτέλεση από αυτά ανθυποβρυχιακών αποστολών με μεγαλύτερη ευχέρεια με τα δύο πλοία να είναι της έκδοσης γενικών Καθηκόντων (GP).
Η 12η αυτή FREMM θα παραδοθεί στο τέλος του 2025 ακολουθώντας κατά πόδας το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του 11ου πλοίου της κλάσης το οποίο θα παραδοθεί ένα εξάμηνο νωρίτερα από το υπό ναυπήγηση 12ο πλοίο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









