Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και σύμφωνα με αυτές, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.
Παράλληλα, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.
Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Βρέχει» drones στην Τουρκία: Προβληματίζουν οι τρεις πτώσεις μέσα σε λίγες μέρες, vid
- Άρχισαν να ανοίγουν κατά τόπους τα διόδια οι αγρότες στα μπλόκα, vid
- Αυτό θα πει «κάψιμο»! Παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στους -31 βαθμούς, vid
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Tα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία
- Χαμός στην Ευρώπη που δίνει 90δις στον Ζελένσκι αλλά αφήνει τους αγρότες να πεινάνε – Video
- «Τσουνάμι πάγου» σαρώνει παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία – Δείτε το σπάνιο βίντεο
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της
- Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στα τελωνεία
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ παραλίγο να παραιτηθεί από το “Γκριντς” και να επιστρέψει μισθό 20 εκατομ. δολαρίων









