Συνελήφθη 34χρονος Ιρακινός στην Αθήνα για συμμετοχή στον ISIS.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.
Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».
Ο ίδιος βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και 4 παιδιά τους, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποιο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό.
Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες ενημέρωθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνελήφθη.
(ΦΩΤΟ: Intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 14χρονου δικυκλιστή – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε δρόμους της Τούμπας
- Μπλόκα: Σε ποια σημεία δύο αυτοκινητόδρομων της Δυτικής Ελλάδας εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων
- Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €250 εκατ. του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές ΜμΕ
Κύρια Θέματα









