«Αν οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας εμβολιαστούν γρήγορα και τηρήσουν τα μέτρα, προφανώς και δε θα υπάρξει πρόβλημα εκεί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, εάν δεν εμβολιαστούν γρήγορα, θα υπάρξει» προειδοποίησε και συνέχισε:
«Τις τελευταίες εβδομάδες κατ’ ουσίαν η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα μεσοσταθμικά, άλλα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όντως υπάρχει πρόβλημα χωρίς σοβαρή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλά όσο στο 40%, με 45% δεν υπάρχει τείχος ανοσίας» ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Σε άλλο σημείο τόνισε πως «η αντιμετώπιση της πανδημίας η πιο συμμετοχική διαδικασία, στην κοινωνία δε φτάνουν μόνο οι γιατροί και οι κυβερνήσεις, καθένας από εμάς πρέπει να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση».
«Οι νεκροί είναι αρκετοί, όχι τόσο όσοι ήταν, με αυτά τα κρούσματα είχαμε 100 περίπου νεκρούς, τώρα έχουμε 30 για να καταλάβετε τη σημασία του εμβολιασμού».
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, χώρες όπως η Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία πάνε τόσο καλύτερα γιατί έχουν 15% με 20% παραπάνω ποσοστό εμβολιασμού. «Να μην φοβάται ο κόσμος να κάνει την τρίτη δόση όσοι πρέπει να πάνε να την κάνουν για να προστατευθούν καλύτερα» υπογράμμισε.
Στάθηκε στο…έλλειμμα παιδείας «που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία τα τελευταία 50 με 60 χρόνια ώστε να μην μπορούμε να δεχθούμε τα επιτεύγματα της επιστήμης».
(φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









