Σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία λοιπόν στην Τουρκία διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.
Αυτό συνέβη διότι κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή.
Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα.
«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας απο τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.
Στο ερώτημα ποιος λεει πως άνοιξαν τα συνορα απαντούν: «Πολλοί ανθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτια και το ιντερνετ τα λενε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα απο τις 28 Αυγούστου μεχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».
«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως απο τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. Όμως εδω που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ηρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος.
(skai – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης που καταγράφηκαν χθες στην Κρήτη , έφτασαν τα 3826 μg/m3
- Ιράν: Οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες διέκοψαν τη λειτουργία τους έπειτα από πλήγματα
- Πετρέλαιο: Άνοδο άνω του 10% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού
- Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Αυτό αποφάσισαν για την Κούβα, vid
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»
- Μ. Ανατολή: Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για το Στενό του Ορμούζ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές
- Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο









