Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να αυξήσει τη ρωσική βοήθεια προς την Ελλάδα με έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς εδώ και επτά ημέρες, πυρκαγιές καίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης στη χώρα μας, αφήνοντας στο διάβα τους κατεστραμμένα σπίτια, δάση και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sputnik, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», επεσήμανε το Κρεμλίνο.
✈️ Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό.
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) August 9, 2021
Η ανταπόκριση θα είναι άμεση. pic.twitter.com/sMCMH46BAr
Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αποστείλουν άμεσα δύο αεροσκάφη IL-76 και δύο ελικόπτερα Mi-8.
Μάλιστα τα δύο ελικόπτερα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124.
Θα σταθμεύσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη.
Θυμίζουμε πως στη χώρα μας βρίσκεται και επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα το «ρωσικό θηρίο» beriev-200 το οποίο ήδη κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά και μη πυροσβεστικά σκάφη.
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος μοναδικό στο είδος του, με εντυπωσιακές επιχειρησιακές ικανότητες οι οποίες το καθιστούν απολύτως απαραίτητο στην αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων.
Το απόλυτο πλεονέκτημά του είναι φυσικά το μέγεθός του, το οποίο του επιτρέπει να έχει την δυνατότητα να ρίχνει ποσότητες νερού που ισοδυναμούν με δεκάδες Canadair, αλλά και η αμφίβια φύση του.
Το ρωσικό αεροπλάνο χρειάζεται μόλις 15 δευτερόλεπτα για να γεμίσει τα ντεπόζιτά του με περίπου 12 τόνους νερού τους οποίους στη συνέχεια ρίχνει πάνω στις φλόγες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









