Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας κάλεσε τον ΕΟΔΥ να δηλώνει επί καθημερινής βάσεως ποιοί από τα κρούσματα, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους ήταν εμβολιασμένοι και μη.
Όπως αναφέρουν οι (ΕΑΕ), η αναφορά του ποσοστού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανακοινώνονται καθημερινά, θα συμβάλλει στην επικοινωνιακή προώθηση των εμβολιασμών και θα κάμψει τις αμφιβολίες ακόμη και των πιο δύσπιστων πολιτών, σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
«Στο πλαίσιο της ορθής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης που διενεργείται καθημερινά για τους αριθμούς της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ, θα είναι εξαιρετικά σημαντική η αποτύπωση και των δεδομένων αυτών, που αφορούν τα αποτελέσματα των εμβολιασμών. Το ίδιο γίνεται άλλωστε και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως λένε.
Κρίνουμε αναγκαίο να ενημερώνονται καθημερινά οι πολίτες για τα ποσοστά των ατόμων που οδηγούνται σε νόσηση, νοσηλεία ή ακόμη και στο θάνατο και πόσα από αυτά αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Η πληροφορία αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί».
Και συνεχίζουν:
«Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
Η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος αυτός ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, πχ Η.Π.Α».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)









