Για την τουρκική επιθετικότητα και την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ. Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής τους, ευχαρίστησε τον κ. Λαπίντ για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και “τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως είχε μια “μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία” με τον Ισραηλινό ομόλογό του, “κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ”. “Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις,” τόνισε. “Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”.
“Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού”, σημείωσε χαρακτηριστικά. “Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο”, κατέληξε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ.Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ επανέφερε τα “πράσινα λεφτόδεντρα” του παρελθόντος»
- Κ. Χατζηδάκης: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Χαμός σε πολυσύχναστο δρόμο της Ισπανία: Ταύρος έσπαγε τα πάντα, video
- Σαν τον σκύλο με τη γάτα! Απολαύστε από τα αγαπημένα βίντεο του διαδικτύου
- Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο στην συναυλία της Άννας Βίσση – Πάνω από 60.000 θεατές, vid
- Τέτοια αστυνομική παρέμβαση δεν έχετε ξαναδεί, video
- Τον πύραυλο «φόβο και τρόμο» της Δύσης δοκίμασαν οι Ρώσοι – video
- Έκθεση αφιερωμένη στον Ραφαήλ θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
- Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου – Μακριά από αυτό το μακελειό!
- Βόρεια Κορέα: Η Κιμ Γιο Τζονγκ εκτοξεύει απειλές κατά ΗΠΑ, Ν. Κορέας και Ιαπωνίας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
