«Υποχρεωτικό είναι να γίνουν οι εμβολιασμοί και στην εστίαση», υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σχολιάζοντας το φλέγον ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου ο καθηγητής τόνισε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης.
«Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο», εκτίμησε δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση.
«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει».
Περιττό να σημειώσουμε πως το δημοσιογραφικό πάνελ συμφωνούσε σε κάθε του πρόταση!
Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε πως εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.
Όπως ανέφερε, ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού παρατηρούταν τις τελευταίες 3-4 μέρες εντούτοις χθες 6/7 πραγματικά υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη.
«Η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση, αφού τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης».
Σύμφωνα με τον κο Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
«Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων









