Ο κ. Γραβάνης με ανάρτησή του στα social media κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα κορoνοϊού ενώ θεωρεί πως ήδη η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κλάδων και στην επιστροφή της μάσκας.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Ανοίξαμε με μόνο 35% πλήρως εμβολιασμενους, με έναν εξαιρετικά μολυσματικό νέο στέλεχος του ιού που ο περιορισμός του απαιτεί πλήρη εμβολιασμό (15 μέρες μετά την 2η δόση) και αυξημένο ποσοστό (>80%) ανοσίας της κοινότητας.
Η Κυβέρνηση δείχνει διστακτική στις αποφάσεις της: χρειάζεται επανατοποθέτηση της χρήσης της μάσκας στη καθημερινότητα (δόθηκε λάθος μήνυμα χαλάρωσης, ελάχιστοι πλέον την φορούν), υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, εστίασης, εκπαιδευτικών, μέσων μεταφορών και προώθηση του εμβολιασμού των νέων αλλιώς κινδυνεύουμε τα ανοιχτά σχολεία και τα παν/μια να γίνουν τρυβλια υπερμετάδοσης το φθινόπωρο (1 παιδί μολύνει 9, αυτοί 81 τα οποία ως κοινωνικά δραστήρια θα τον μεταφέρουν σε σπίτια, χώρους άθλησης και διασκέδασης).
Για παράδειγμα, ας ενσωματώσει το εμβόλιο κατά του κορωνοιου στο πιστοποιητικό υγείας των επαγγελματιών εστίασης. Τάχιστα, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εάν αναπαραγάγουμε το προηγούμενο φθινόπωρο με έναν όμως πιο επιθετικό ιό και μάλιστα νωρίτερα η Κυβέρνηση θα νιώσει για πρώτη φορά το σοκ της αμφισβήτησης, με ότι αυτό θα σημάνει για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Ο κ. Γεωργιαδης το δηλώνει δημόσια ξεκάθαρα: οι οικονομικές δυνατότητες στήριξης νέων lockdown (τοπικών η γενικού) περιορίστηκαν. Η διστακτικότητα λοιπόν των πολιτών να εμβολιαστούν και της Πολιτείας να δράσει είναι ανησυχητική και αδικαιολόγητη με 7,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων διαθέσιμες».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Νεάντερταλ κυνηγούσαν γιγάντιους ελέφαντες που είχαν ταξιδέψει πάνω από 300 χιλιόμετρα, λένε ερευνητές
- Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ αποκλείουν αποστολή ναυτικών δυνάμεων στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με την Κάλας
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι ασαφές το ποιος μιλά εξ ονόματος της Τεχεράνης
- Ν. Παπαθανάσης: Καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη επιχ. δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η 29η Μαΐου 2026
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025
- Πόλεμος και εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο – Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας
- Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων ζητά ο Δ. Κουτσούμπας και η Κ.Ο του ΚΚΕ σε επερώτηση προς την υπ. Εργασίας
- Θεσ/νίκη: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
- Κιλκίς: 49χρονος δικυκλιστής είχε “απογειώσει” τη μοτοσικλέτα του με 223 χλμ/ώρα και συνελήφθη










