Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε απαξιωτικά και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προτροπή του τελευταίου στον Τούρκο ηγέτη να μην προβεί σε μηνύματα που θα προκαλέσουν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι «δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν». Κι όλα αυτά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΕ υποσχέθηκε στήριξη 3,5 δισ. ευρώ στην Τουρκία για να συνεχίσει να φιλοξενοί Σύρους πρόσφυγες ως το 2024.
«Τί μας λένε; Τί δουλειά έχετε στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο. Όσοι το λένε αυτό είτε δεν ενημερώνονται τί γίνεται στον κόσμο, είτε τραβούν την ξιφολόγχη του εχθρού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Και συνέχισε: «Εάν θέλει ο Θεός, θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Μιλάμε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μου λέει, ‘Άκουσα ότι θα πας στην Κύπρο. Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί…’. Κι εγώ του είπα, «αν με ενημερώσετε πώς να στέλνω μηνύματα, τότε θα τα διαβάσω εκεί». Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος. Είμαι παιδί αυτού του έθνους. Εσύ πότε έμαθες ότι ο Ερντογάν μιλάει κατόπιν οδηγιών… Ό,τι δικαίωμα έχουμε, εμείς θα το αρπάξουμε και θα το διεκδικήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έρχονται συνεχώς σήματα για ενδείξεις φυσικού αερίου, τώρα ελπίζουμε και ο στόχος μας είναι να εξάγουμε και φυσικό αέριο από εκεί. Όταν βγάλω και φυσικό αέριο, το έθνος μου θα είναι πολύ πιο ήρεμο».
Θυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ είχαν απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα για τις υπεράκτιες δραστηριότητές της, ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο «πάγωσε», καθώς η Τουρκία απέσυρε ένα από τα ερευνητικά σκάφη της από την Ανατολική Μεσόγειο.
Πρώτο Θέμα
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν καλεί τις γειτονικές του χώρες να εκδιώξουν τις αμερικανικές δυνάμεις
- Όταν ο νόμος συναντά την φαντασία: Δείτε πώς μεταφέρουν τους σκύλους τους στο μετρό της Νέας Υόρκης (ΒΙΝΤΕΟ)
- Η Τεχεράνη απορρίπτει τις φήμες για την υγεία του νέου αγιατολάχ
- Ρεσάλτο των σουηδικών αρχών σε πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, vid
- Περίμεναν την άφιξη υπουργού…αλλά ένας ταύρος έκανε έκπληξη! Πήρε στο κατόπι αστυνομικό – ΒΙΝΤΕΟ
- Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράν
- Ιράν και Τραμπ απορρίπτουν τις συνομιλίες: Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι τιμές ανεβαίνουν
- Oι αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης ντύθηκαν Peaky Blinders – Το γήπεδο μεταφέρθηκε στο…1930! vid
- Το Ιράν ανακοινώνει νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων









