«Από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα και πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό», τόνισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη μετάλλαξη Δέλτα, «φοβόμαστε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν έχεις κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στη ΜΕΘ. Δεν υπάρχει στο ιστορικό ούτε ένας».
Και συνέχισε: «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Αν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και έχουμε τείχος ανοσίας 75%-80%, δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω». Επιπλέον, η κ. Παγώνη τόνισε ακόμα το εξής: «Από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό».
Και ερωτηθείσα για τις μάσκες, ξεκαθάρισε πως «όταν η επιτροπή εισηγήθηκε να βγάλουμε τις μάσκες διευκρίνισαν ότι πρέπει αυτό να γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες, γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Τη μάσκα θα την έχουμε στην τσέπη μας, στην τσάντα μας. Μπορεί να ξεχνάμε το πορτοφόλι μας αλλά όχι τη μάσκα μας. Όταν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών τότε θα μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα».
Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε ακόμα στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και κατά πόσον είναι ασφαλές να εμβολιαστούν. «Η μία σχολή λέει δεν υπάρχει πρόβλημα και η άλλη είναι πιο επιφυλακτική και θέλει να περιμένει τις μελέτες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μπορούν οι γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν επηρεάζει το έμβρυο. Με βάση τις μελέτες που έχουμε τώρα, γιατί τα δεδομένα στην ιατρική αλλάζουν. Πρέπει να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο σχετικά με τις παρενέργειες που κάνει η ίδια η νόσος».
(megatv)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
Κύρια Θέματα

















