Ο κ.Αριστείδου, ο οποίος βρίσκεται επί του αλιευτικού σκάφους, που επιστρέφει στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, ανέφερε ότι το «Μαρία – Μπουμπουλίνα» βγήκε ξανά για ψάρεμα στην περιοχή ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, μετά από αρκετό καιρό, λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων που προηγήθηκαν, με αποκορύφωμα την κατάσχεση του αλιευτικού «Γεια σου καύκι μου Άη Νικόλα» και τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματος, τον Σεπτέμβριο του 2018.
Χθες, γύρω στις 14:30, κι ενώ το αλιευτικό έπλεε 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή χωρικά ύδατα, συνέχισε ο κ.Αριστείδου, άκατος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε και «μας είπαν να είμαστε σε αναμονή για επιβίβαση».
«Στις 16:00 περίπου μας ζήτησαν να σταματήσουμε και έφτασαν με φουσκωτό σκάφος οκτώ άτομα που ανέβηκαν στο αλιευτικό», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος κατάφερε να φωτογραφίσει τη στιγμή και να μας αποστείλει το σχετικό υλικό.
Τα πέντε μέλη του αλιευτικού και ο ίδιος ο κ.Αριστείδου οδηγήθηκαν στην πλώρη όπου τους τέθηκε αριθμός ερωτήσεων, όπως γιατί βρίσκονται εκεί, γιατί η τράτα φέρει ελληνική σημαία και γιατί υπάρχουν σε αυτήν τόσες πολλές κεραίες.
«Τους είπαμε ότι είμαστε ευρωπαϊκό σκάφος και ήρθαμε να αλιεύσουμε και όταν διερωτηθήκαμε γιατί δεν παρενόχλησαν και τα ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή, αυτοί δεν απάντησαν και γελούσαν», ανέφερε ο Άριστος Αριστείδου.
Ο καπετάνιος και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας οδηγήθηκαν στην καμπίνα και εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους στις καλωδιώσεις των κεραιών και να τοποθετούν κάποιο «βύσμα», πριν τελικά αποχωρήσουν από το αλιευτικό.
«Η ώρα 20.30 της Τρίτης μας είπαν να αποχωρήσουμε και μας τράβηξαν στο χάρτη μια γραμμή δυο χιλιόμετρα μετά τη Δερύνεια και υποστήριξαν πως είναι τουρκική ΑΟΖ και να μην ξαναέρθουμε, αλλά τους είπαμε ότι εκεί είναι η Κύπρος», συνέχισε ο κ.Αριστείδου.
Το «Μαρία – Μπουμπουλίνα» συνόδευσαν δυο τουρκικά σκάφη μέχρι τις 3 σήμερα τα ξημερώματα, ενώ στην πορεία διαπιστώθηκε ότι η παρέμβαση στα καλώδια προκάλεσε ζημιές σε τρία από τα εννέα συστήματα του σκάφους, μεταξύ αυτών τα συστήματα ραντάρ και δορυφόρου, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η αξία τους ξεπερνά τις 40,000 ευρώ.
Ο Άριστος Αριστείδου, ο οποίος επιστρέφει με το «Μαρία – Μπουμπουλίνα» στο παλιό λιμάνι Λεμεσού γύρω στις 13:45, διερωτήθηκε γιατί να συνεχίζει αυτή η κατάσταση, με τις απειλές από πλευράς τουρκικών αρχών και την απαγόρευση αλίευσης σε περιοχές που βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα.
ΚΥΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων
- Συνελήφθη 41χρονος έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Αλικαρνασσού
- Η δήλωση Τραμπ για τα αεροσκάφη που βρέθηκαν στο στόχαστρο επίθεσης σε βάση της Σαουδικής Αραβίας
- Η απειλή της Τεχεράνης στις ΗΠΑ εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
- Ξαφνική…αφωνία για την επίθεση σε ελληνικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Ποιούς «δείχνουν» οι δηλώσεις Κικίλια
- Συνελήφθησαν 18χρονος και 27χρονος για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»
- Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική- Κατασχέθηκαν 51 κιλά κάνναβης
- Β. Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»- Ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά “ταξίδεψε” στο Μεσολόγγι
- Άγκυρα: Το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη για τους πυραύλους κατά της Τουρκίας









