Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.
Όπως επεσήμανε τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test), ενώ τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.
Σημείωσε δε πως οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές, ωστόσο επικρατεί φόβος στο γεγονός ότι μέσα από την δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.
Εξήγησε ότι αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως το τέταρτο κύμα του κορωνοιου θα αφορά τους ανεμβολίαστους και πως το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη.
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έριξαν ένα λούτρινο ζωάκι από τη στρατόσφαιρα της Γης…για ρεκόρ γκίνες! vid
- Ενισχύονται τα μέτρα κατά των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο
- Η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασίας της με το Κιργιστάν
- ΚΕΟΣΟΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης για το αυξημένο κόστος στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα
- Συνελήφθη 40χρονος στη Θεσσαλονίκη – Με λάστιχο κήπου «ρούφηξε» 250 λίτρα από ντεπόζιτο φορτηγού
- Βουλευτικές εκλογές στη Δανία σήμερα – Άνοιξαν οι κάλπες, τρίτη θητεία διαφαίνεται για την Φρέντερικσεν
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια – Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία
- Αεροπορικά πλήγματα εναντίον ένοπλων σιιτικών οργανώσεων στο Ιράκ
- Ν. Παπαθανάσης: 12.299 εκατ. ευρώ για νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων
- Σε βράχο 10 μέτρων θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας της θρυλικής «Κυράς της Ρω» που επί 40 χρόνια ύψωνε κάθε πρωί τη σημαία









