Η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ ανέφερε:
«Είχαμε 45 ράντζα στην εφημερία και προσπαθούμε να τα μετακινήσουμε. Υπάρχουν οι non covid ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν, είχαν πάει πίσω τα περιστατικά και τα χειρουργεία.Τα διακομήσαμε σε άλλα νοσοκομεία για να μην μείνουν όλα στο νοσοκομείο.»
Σχετικά με την πολύκροτη τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή σχετικά με τον εμβολιασμό του, σημείωσε:
«Ήταν μια αντίδραση Πολάκη αυτή, εμείς τη γνωρίζουμε. Νομίζω και ο ίδιος πρέπει να πάει να εμβολιαστεί. Μου έκανε εντύπωση που οι κόρες του έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι σωστό ως γιατρό, οφείλει απέναντι στους ασθενείς του να πάει να εμβολιαστεί».
Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει η σκέψη για διαγραφή των μη εμβολιασμένων γιατρών από τον ιατρικό σύλλογο, ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι.
«Κάναμε αίτηση εγγράφως σε όλα τα νοσοκομεία τέλος Ιουνίου να τελειώσει ο εμβολιασμός των γιατρών.
Φτάσαμε στο 93,2% εμβολιασμού, ένα μικρό ποσοστό έχει μείνει, είναι ελάχιστοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο ιατρικός κόσμος οφείλει να εμβολιαστεί».
Δείχνοντας αρκετά σίγουρη για αυτά που λέει σημείωσε: «Δεν υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί».
Αναφορικά στα προνόμια των εμβολιασμένων και στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, σημείωσε:
Τα νέα ωστόσο που είχε για τους εμβολιασμένους δεν ήταν και τόσο καλά:
«Εξαρτάται που θα βρίσκονται. Αν είναι σε χώρο με συνωστισμό θα φοράει την μάσκα. Αν είναι σε χώρο μια παρέα που όλοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα φορά τη μάσκα.
Δεν έχουμε ανεβάσει τα ποσοστά ασφαλείας εμβολιασμένων. Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας για να είμαστε όλοι ασφαλείς δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες. Ο ιός και οι μεταλλάξεις είναι εδώ. Θέλει υπομονή ακόμα.
Θα πάμε διακοπές, θα φορέσουμε τις μάσκες στο πλοίο, το αεροπλάνο, στις συναυλίες. Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι. Σε μια παραλία μεγάλη δεν θα είμαστε με μάσκες στις ξαπλώστες».
Δείτε την τοποθέτηση για τα προνόμια, τις μάσκες και τους εμβολιασμένους μετά το 6ο λεπτό:
(φωτο: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το θέμα των ΕΛΤΑ «καίει» την κυβέρνηση – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου
 - «Ανησυχεί» ο Γ.Γ. του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα
 - Οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να συλλέγουν ερωτήσεις για τον Πούτιν
 - Το τρένο που «πετάει» στα σύννεφα: Το πήγαν σε άλλο επίπεδο οι Κινέζοι, vid
 - Ημέρα Champions League με ελληνικό ενδιαφέρον: Ποιά ομάδα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός
 - Σούπερ μάρκετ: Ποιά προϊόντα παρουσίασαν αυξήσεις και ποιά μειώσεις
 - Δύο νέες αργίες στην Ρωσία όρισε ο Πούτιν
 - Τραγωδία στο Νεπάλ: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ορειβάτες – Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι
 - Από το «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», στο «μέχρι το τελευταίο ευρώ» στις τσέπες των Ευρωπαίων!
 - Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει τις κεντρικές Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 2 νεκροί, vid
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








