Ξέρουμε και από την Ελλάδα και εκτός Ελλάδας ότι ποιοι νοσούν, ποιοι μπαίνουν στο νοσοκομείο, ποιοι μπαίνουν στην εντατική… Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν ενδεχομένως στην πρώτη φάση την ευκαιρία να εμβολιαστούν, οι άνθρωποι οι οποίοι φοβήθηκαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.
Αν έχουμε ένα τέταρτο κύμα θα είναι με τους ανθρώπους που δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή, η ενεργή μας κίνηση να εμβολιαστούμε, δηλαδή η πρόληψη θα έχει αντίκτυπο το επόμενο φθινόπωρο, τον επόμενο χειμώνα».
Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, επίκουρος καθηγητής Α΄ βάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, μέλος της επιτροπής Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
«Το πολύ θετικό είναι ότι έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προτεραιοποίησης, οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 18 ετών θέλει να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει», ανέφερε ο κ. Σμυρνάκης,
Μιλώντας για τη δεύτερη δόση του Astrazeneca είπε ότι «η πιθανότητα να πάθει κανείς κάτι από τη δεύτερη δόση του εμβολίου είναι αντίστοιχη με την πιθανότητα να πάθει κάτι από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.
Καλό είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν κάποια σοβαρή παρενέργεια να κάνουν τη δεύτερη δόση που δίνει το επίπεδο προστασίας».
Αναφερόμενος στη συχνότητα των παρενεργειών είπε ότι «η συχνότητα στην Ελλάδα είναι οι ίδια με άλλων χωρών. Πρέπει να σκεφτούμε όμως πόσοι άνθρωποι σώθηκαν εκείνη τη στιγμή από το εμβόλιο της Α.Ζ».
Ο κ. Σμυρνάκης αναφέρθηκε και στη διάρκεια της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό «τα στοιχεία λένε ότι με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα στις δύο εβδομάδες και για την ανοσία από έξι μήνες έως και ένα χρόνο».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









