μετά την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας. Την υπομονή των ενδιαφερόμενων ζητούν κυβέρνηση και οικογενειακοί γιατροί, καθώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα με την παράδοση των εμβολίων. Στόχος πάντως της κυβέρνησης είναι έως τα μέσα Ιουλίου να έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων.
Η κατάργηση της σειράς προτεραιότητας γίνεται με την ολοκλήρωση του προγραμματισμού του εμβολιασμού της Ομάδας 3, ατόμων δηλαδή 60-70 ετών, αστυνομικών και πυροσβεστών, εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ και ατόμων με ήδη επιβαρυμένη υγεία. Επιπλέον, στη διαδικασία ανοσοποίησης εντάσσονται ακόμη 6000 γιατροί. Σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, στη Βαυαρία, στο Αμβούργο και στη Βρέμη η ιεράρχηση θα εξακολουθήσει να ισχύει, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση των ευπαθών ομάδων.
Τα προβλήματα με την επάρκεια εμβολίων αναμένεται όμως να προκαλέσουν καθυστερήσεις. Ο διευθυντής της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας Γκερντ Λάντσμπεργκ δήλωσε στη Rheinische Post ότι η άρση της ιεράρχησης για τον εμβολιασμό «θα οδηγήσει σε απογοήτευση» για πολλούς, αλλά είναι αναπόφευκτη, επειδή δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα αρκετά εμβόλια. Όπως είπε, ενδεικτικά στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού πριν από το τέλος Ιουνίου.
Οι οικογενειακοί γιατροί από την πλευρά τους φρόντισαν να περιορίσουν τις προσδοκίες των πολιτών. «Το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι δυσεύρετο και δεν επαρκεί για τη μεγάλη ζήτηση, ενώ η παράδοση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Οικογενειακών Γιατρών Ούλριχ Βάιγκελτ στις εφημερίδες του Ομίλου Funke. Ταυτόχρονα, επισήμανε, με την προσθήκη και των παιδιών άνω των 12 ετών, αυξάνεται και η ζήτηση για εμβολιασμό. «Το σκηνικό θα παραμείνει ως έχει: εμβολιάζουμε όσο περισσότερο μπορούμε», τόνισε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» το 45% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι έως τα μέσα Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων στη χώρα. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά 12-15 ετών, η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) αναμένεται να συστήσει τη χορήγηση του εμβολίου πρώτα σε παιδιά με υποκείμενη νόσο, λόγω ανεπάρκειας εμβολίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η κακοκαιρία “Elli” παραλύει τη B. Γερμανία – Ένας νεκρός στη Βαυαρία, χάος στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία
- Συρία: Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση των αρχών της χώρας
- Τραγωδία στην Ελβετία: Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν-Μοντανά
- Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Ριπές ανέμου 100χλμ /ώρα, σχεδόν 280.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, vid
- «Καλή τύχη» από τον Τραμπ στον Όρμπαν για την προεκλογική του εκστρατεία
- Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος στην Υποδ/νση Μεταγωγών γρονθοκόπησε και άφησε αναίσθητο αστυνομικό
- Αρκούδα “νοικάρης” έφυγε τελικά από το σπίτι άντρα στο Λος Άντζελες…με ασυνήθιστο τρόπο! vid
- Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν! «Δεν θα υποχωρήσει» η χώρα, σύμφωνα με τον Χαμενεΐ
- Ηράκλειο: Προς αποκατάσταση ο δρόμος που οδηγεί στην ιστορική μονή Κουδουμά









