αναφέρθηκε ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Δημόπουλος.
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον φόβο που εκφράζουν πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και διστάζουν να κάνουν τη δεύτερη, έκανε λόγο για εξαιρετικά σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου, οι οποίες – όπως είπε – κατά 80% παρατηρούνται μετά την πρώτη δόση.
Επομένως, συμπλήρωσε, «είναι πάρα πολύ πιθανό, σχεδόν σίγουρο ότι εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, δεν θα έχει πρόβλημα με τη δεύτερη».
Αναφορικά με τη συχνότητα της εμφάνισης σχετικών παρενεργειών (χαμηλά αιμοπετάλια και θρομβώσεις) από το εμβόλιο τόσο της AstraZeneca, όσο και της Johnson & Johnson, ο ίδιος ανέφερε ότι οι «εξαιρετικά σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες», όπως είπε, εμφανίζονται σε 1 στους 200.000 ή 300.000 εμβολιασμούς.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου
- Η… αυτοκρατορική απαίτηση του Τραμπ! Κυκλοφορεί το δικό του χρυσό νόμισμα
- Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου μετά από δηλώσεις του Νετανιάχου
- Με βροχές, καταιγίδες και μποφόρ θα κυλήσει η Παρασκευή 20/3
- “Δεν είμαι ο Τζέφρι Έπσταϊν”: Ο “σωσίας” στο αμάξι μιλάει μετά από βίντεο που έγινε viral! vid
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Τι είπε για Patriot, Τουρκία και μέτρα κατά της ακρίβειας
- Σαν σήμερα 20 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Δεν υποχωρεί ο Όρμπαν – Έχει προκαλέσει ταραχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Μαρτίου
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Αυτό ειπώθηκε για την Κύπρο








