Τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπιστώνουμε να επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά η αδόκιμη απόπειρα μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών της παραποίησης της ιστορικής αλήθειας».
Υπογραμμίζει πως η νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων, από κάθε χώρα, στην προκειμένη περίπτωση από την Τουρκία, συνιστά αναγκαίο βήμα και εχέγγυο της δέσμευσης ότι ζοφερές στιγμές όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν θα επαναληφθούν.
Καταληκτικά, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας. Αποτελούν προϋπόθεση για τον καλόπιστο διάλογο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού. Για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος και τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών. Για την εμπέδωση της ειρηνικής συμπόρευσής τους».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξερευνητές ανακαλύπτουν μια γιγάντια “πόρτα” κρυμμένη στα βουνά – ΒΙΝΤΕΟ
- Πατινέζ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πηδώντας σχοινάκι στον πάγο! vid
- Φουτουριστικό αεροσκάφος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξει τεράστιους αερόσακους!
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
- Το παχουλό περιστέρι…που δεν μπορεί να πετάξει έγινε viral! vid
- ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άνδρα στο Σικάγο κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης
- Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
- Σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα έχει καταρτίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Καστελλόριζο
- Τους… Oreshnik τρέμει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Θέμα λίγων λεπτών να πλήξουν το Λονδίνο ή τη Μαδρίτη», video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
