ασκώντας κριτική στην Κίνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δηλώνοντας ότι οι ξένοι ηγέτες που θα παραβρεθούν εκεί θα χάσουν το ηθικό τους ανάστημα.
Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου μιλούν όλο και περισσότερο για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων ή για την αλλαγή του τόπου της διεξαγωγής τους, ενώ έχουν επικρίνει αμερικανικές εταιρίες υποστηρίζοντας πως η σιωπή τους γι’ αυτό που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ουιγούρων και άλλων εθνικών μειονοτήτων στην Κίνα ενθαρρύνει την κινεζική κυβέρνηση.
Η Δημοκρατική Πελόσι δήλωσε, απευθυνόμενη σε μία διακομματική συνεδρίαση για το ζήτημα αυτό, ότι οι ξένοι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να αποφύγουν να παραβρεθούν στους αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο.
«Αυτό που προτείνω -συντασσόμενη με αυτούς που επίσης το προτείνουν- είναι ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ» στο πλαίσιο του οποίου «οι ηγετικές χώρες του κόσμου δεν θα παραβρεθούν στους Ολυμπιακούς» δήλωσε η Πελόσι.
«Ας μην τιμήσουμε την κινεζική κυβέρνηση με την επίσκεψη των ηγετών των στην Κίνα» πρόσθεσε η ίδια.
«Η επίσκεψη των ηγετών κρατών στην Κίνα, ενώ μία γενοκτονία συνεχίζεται –ενώ εσείς κάθεστε εδώ στις θέσεις σας- πραγματικά θέτει το ερώτημα σχετικά με το ποια ηθική αρχή θα επικαλεστείτε όταν θα μιλήσετε ξανά για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», αναρωτήθηκε η Πελόσι.
Μία ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2018 ότι έλαβε αξιόπιστες αναφορές ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ουιγούροι, αλλά και άλλοι μουσουλμάνοι κρατούνται σε στρατόπεδα στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ της Κίνας. Από την πλευρά του, το Πεκίνο περιγράφει τους χώρους αυτούς, ως κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, ενώ απορρίπτει δυναμικά τις καταγγελίες για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και γενοκτονία.
Ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιου Πενγκιού δήλωσε στο Reuters ότι οι αμερικανικές προσπάθειες παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας σχετικά με τους Ολυμπιακούς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
«Αναρωτιέμαι τι κάνει μερικούς Αμερικανούς πολιτικούς να σκέφτονται ότι διαθέτουν το λεγόμενο ηθικό κύρος; Για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι σε θέση ούτε ιστορικά, αλλά ούτε και σήμερα, να ασκούν αβάσιμη κριτική στην Κίνα» είπε ο Λιου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: «Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% – 30% ακριβότερο από το ήδη ακριβό περσινό»
- Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων
- Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αποφυλακίζεται προσωρινά για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
- Οι ΗΠΑ λένε πως η πώληση πετρελαίου επιτρέπει στον Μαδούρο να διατηρηθεί στην εξουσία
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Ντέλαγουερ – Σκοτώθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ύποπτος
- Δεν σταματά η ρωσική διπλωματία! Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει
- Τραγωδία στις ΗΠΑ: Δυο νεκροί και αγνοούμενοι εξαιτίας εκρήξεων σε οίκο ευγηρίας, vid
- Έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρέδρο της Δημοκρατίας
- Αναρτήθηκε το επικαιροποιημένο Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
- Πώς φαντάζεται κανείς τα Χριστούγεννα….στην Αυστραλία; Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο
Κύρια Θέματα









